Чверть саміту G7 була присвячена Росії – Трамп

Лідери країн «Великої сімки» в ході саміту в Канаді чверть усього часу витратили на обговорення Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це завив президент США Дональд Трамп в інтерв'ю телеканалу Fox News.

«Ви знаєте, ми витратили приблизно 25% нашого часу, обговорюючи Росію. І я сказав, що було б краще, якби вона (РФ - ред.) Була тут. Я не за Росію. Я за США», - сказав американський лідер.

За словами Трампа, якби його російський колега Володимир Путін був присутній на зустрічах саміту G7, вони могли б скористатися можливістю і обговорити ситуацію в Сирії і Україні.

«Ось вам приклад: якщо б він (президент РФ Володимир Путін - ред.) був на тій зустрічі, я міг би попросити його зробити речі, які краще для світу, які краще для країни, краще для нього», - зазначив президент США.

Нагадаємо, перед тим, як відправитися на саміт G7 в Канаду, Трамп заявив, що хотів би знову бачити Росію в складі його учасників. Його підтримав прем'єр Італії, однак більшість членів «сімки» виявилися проти.

У той же час в Росії заявили, що не дуже зацікавлені в поверненні в G7 і вважають більш перспективними інші формати переговорів.

Раніше стало відомо, що президент США Дональд Трамп відмовився підписувати підсумкове комюніке саміту лідерів країн «Великої сімки».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО