Гройсман визнав, що Україні поки не варто розраховувати на прихід інвестицій

Поки що Україні, з урахуванням нинішнього рівня корупції і слабких судової системи і системи управління, «розраховувати на серйозні інвестиції, по крайній мірі, неможливо». Але сьогоднішній день став поворотним і дав шанс на подальше проведення реформ.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час лекції НВ «Діалоги про майбутнє», пише «Слово і Діло».

За словами голови уряду, рішення Верховної Ради про створення Антикорупційного суду стало «історичним моментом вибору» подальшого руху по шляху реформ.

«Я радий, що сьогодні (7 червня, - ред.) парламент абсолютною більшістю голосів, навіть конституційною більшістю, прийняв надзвичайно важливе фундаментальне рішення - створення незалежного Антикорупційного суду», - сказав Гройсман, додавши, що яким у результаті буде цей суд, «покаже тільки час».

Але «очевидним», за словами прем'єра, є те, що влада повинна поліпшити легкість ведення бізнесу і «створити доброзичливе середовище для інвестування».

Однією з таких можливостей Гройсман назвав початок «масштабних приватизаційних процесів», завдяки яким в Україну прийде «зовсім іншу якість капіталу».

Гройсман також вважає за можливе досягти зростання ВВП більш ніж в 5% в рік. Але «бачить загрози у вигляді «безвідповідальної політики» напередодні виборів в майбутньому році.

«Нам потрібно консолідувати політичну волю і рухатися далі», - підсумував голова уряду.

Раніше Гройсман розповів, скільки грошей Україна повинна виплатити кредиторам.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО