Визначено дату зустрічі голів МЗС країн «нормандської четвірки»

Зустріч голів МЗС країн «нормандської четвірки» відбудеться 11 червня в Берліні, повідомив голова зовнішньополітичного відомства Німеччини Хайко Маас.

Про це він повідомив на спільній з українським колегою прес-конференції в Маріуполі, пише «Слово і Діло».

«Вчора (31 травня, - ред.) і протягом останніх тижнів, у мене проходили дискусії з очільниками МЗС Франції, Росії та України. І мені дуже подобається, що нам все-таки вдалося домовитися про засідання в «нормандському форматі» на рівні міністрів закордонних справ, яке, між тим, відбудеться 11 червня в Берліні», - сказав німецький дипломат.

У свою чергу, Павло Клімкін поінформував, що на засіданні будуть підняті питання, зокрема, звільнення українських в'язнів, які перебувають як в РФ, так і на окупованій території Донбасу, а також можливий формат миротворчої місії ООН на Донбасі.

«Це повинна бути справжня місія, а не фейк, як це типово для Росії. Те, що ми бачимо зараз - це прагнення Росії легітимізувати свій протекторат на Донбасі, а також дестабілізувати нас - демократичну Україну», - сказав глава МЗС України.

Також Клімкін зазначив, що реальна місія повинна внести свій внесок у встановлення безпеки на Донбасі, після чого перебрати на себе контроль над окупованими територіями, а потім почати підготовку до демократичних виборів на цій території.

Нагадаємо також, що МЗС України звільнило консула в Гамбурзі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО