Україна відкликає двох дипломатів з СНД

Україна відкликає двох дипломатів зі складу статутних органів Співдружності Незалежних Держав відповідно до доручення президента України Петра Порошенка.

Про це в п'ятницю, 1 червня, пише УНН з посиланням на відповідь Міністерства закордонних справ України на запит, передає «Cлово і Діло».

Як повідомили в МЗС України, незважаючи на те, що свого часу Україна не підписала Статут СНД, представники нашої держави до 2014 року брали повноформатну участь в роботі 3 статутних органів Співдружності - Ради глав держав, Ради глав урядів і Ради міністрів закордонних справ. Після 2014 року українська сторона припинила свою участь в діяльності цих органів.

Також Україна мала свої квотні посади в координаційному органі СНД - Виконавчому комітеті (заступник голови Виконкому - Виконавчого секретаря СНД, директор правового департаменту, заступник директора департаменту економічного співробітництва - начальник відділу), проте в 2014 році відкликала своїх представників і з тих пір не заповнює дані квоти.

«У даний момент, відповідно до доручення президента України, МЗС почало процес ліквідації Постійного представництва України при координаційних інститутах СНД», - йдеться у відповіді на запит.

Згідно з веб-сторінкою представництва, співробітниками вказані Дарибогова Ольга Олексіївна, в. о. керівника Постійного представництва, радник, і Ткачук Вадим Володимирович - перший секретар.

Раніше в Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що Україна винна СНД більш 300 млн рублів внесків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО