ФСБ організувала в Україні викрадення росіянина – відео

СБУ припинила спробу російських спецслужб викрасти з території України громадянина РФ, який у 2014 році переїхав до України на знак незгоди з політикою Кремля.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 14 травня, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Зокрема, оперативники СБУ встановили, що для переправлення росіянина на територію РФ представники російських спецслужб найняли групу жителів Харківської області на чолі з колишнім співробітником міліції.

За даними силовиків, зловмисники періодично працювали на території РФ, раніше вже були засуджені за насильницькі злочини в Україні і притягалися до адміністративної відповідальності в Росії.

«Для виконання марудної роботи, а саме викрадення росіянина за місцем його проживання і передачі в умовленому місці на території Харківської області, ватажок зловмисників за винагороду в розмірі 23 тисяч доларів США найняв представників місцевого криміналітету. Потім, з використанням снодійних препаратів, росіянина планувалося переправити через державний кордон України на територію Росії для передачі представникам спецслужб РФ», - йдеться в повідомленні.

Як доповіли у відомстві, у результаті кількаходової спецоперації із залученням підрозділів ГУ Нацполіції в Харківській області оперативникам контррозвідки СБУ вдалося запобігти викраденню росіянина.

«Правоохоронці затримали всіх учасників злочинної групи під час розрахунку з безпосередніми викрадачами і спроби вивозу росіянина. У зловмисників були вилучені 23 тисячі американських доларів, отриманих від спецслужб РФ за виконання злочинного завдання, і засоби зв'язку з російськими кураторами», - відзвітували в СБУ.

Силовики відкрили кримінальні провадження за статтями про державну зраду і незаконне позбавлення волі чи викрадення людини. Зараз вирішується питання про оголошення затриманим підозри в скоєнні злочину і обрання щодо них судом запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що в Криму із січня 2018 року російські силовики затримали 28 активістів.

Також Геращенко розповіла про звільнення політв'язнів Кремля.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО