Порошенко назвав умову для проведення виборів на Донбасі

Президент України Петро Порошенко заявив, що вважає введення місії миротворців ООН на Донбас єдиним шляхом, який дає можливість провести місцеві вибори в регіоні.

Про це він заявив на брифінгу після зустрічі з президентом Словенії Борутом Пахором, передає Слово і Діло.

«Миротворчі сили на окупованому Донбасі - це єдиний можливий спосіб, щоб, нарешті, почати політичний процес підготовки до місцевих виборів, але під контролем міжнародних сил забезпечення миру», - повідомив Порошенко.

Раніше президент наполіг на тому, що неможливо, щоб миротворча місія проходила одночасно з перебуванням російських військ.

«Це інструмент для того, щоб чинити тиск на РФ, щоб вона вивела війська з окупованої території», - констатував Порошенко.

Як повідомлялося, три країни готові оплатити миротворців на Донбасі.

Відзначимо, що згідно з підрахунками екс-генерального секретаря НАТО Андерса Фога Расмуссена, Україні потрібно 20-25 тисяч військових і п'ять тисяч поліцейських міжнародної місії.

Нагадаємо, за даними порталу 30 квітня 2014 року кандидат в Президенти України Петро Порошенко заявив, що в Донецькій і Луганській областях вся влада буде змінена.

Також, президент пообіцяв провести місцеві вибори на Донеччині, як тільки Росія виконає четвертий пункт мінського меморандуму: закриє кордон і забере підрозділи з території України.

Раніше аналітики «Слова і Діла» відстежили, в які країни Європи і з яким мандатом вводили миротворчі сили, і як це допомогло закінчення конфлікту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО