Найкращі міста світу для студентів. У списку немає Києва

Цього року найкращим містом у світі для студентів університетів став Лондон, українські міста до рейтингу не потрапили.

Такими є результати рейтингу Best Student Cities, який підготувала британська консалтингова компанія QS, пише «Слово і Діло».

Щорічний рейтинг кращих міст для студентів компанія QS складає на основі таких показників, як рейтинг університетів, різноманіття студентів, бажаність, можливість зайнятості та доступність, а також – на основі опитувань студентів і випускників.

Кожне місто, щоб претендувати на потрапляння до рейтингу, має мати населення понад 250 тисяч осіб і щонайменше два університети з останнього рейтингу QS кращих університетів.

До 30 кращих міст для студентів 2018 року увійшли: Лондон, Токіо, Мельбурн, Монреаль, Париж, Мюнхен, Берлін, Цюріх, Сідней, Сеул, Відень, Гонконг, Бостон, Торонто, Сінгапур, Единбург, Ванкувер, Нью-Йорк, Кіото-Осака-Кобе, Тайбей, Брісбен, Канберра, Окленд, Манчестер, Буенос-Айрес, Пекін, Амстердам, Москва, Шанхай, Прага.

У рейтингу за 2017 рік на 97-му місці була столиця України Київ.

У рейтингу 44 європейських міста, три – з Африки, 20 – з Азії, 7 – з Латинської Америки, 18 міст з Північної Америки та 9 австралійських. Усього – 101 місто.Также в Минобразования назвали самые популярные вузы.

Раніше в Міносвіти назвали найпопулярніші виші.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО