Порошенко озвучив необхідну умову для миротворців на Донбасі

Президент України Петро Порошенко наполіг, що миротворча місія ООН на Донбасі не повинна проходити одночасно з перебуванням там російських військ.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу CBS News, пише Слово і Діло.

«В умовах, коли на Сході щодня гинуть люди, Україна потребує миротворців ООН. І в цій ситуації, безумовно, нам потрібні миротворці», - підкреслив Порошенко.

При цьому, він додав, що неможливо, щоб миротворча місія проходила одночасно з перебуванням російських військ.

«Це інструмент для того, щоб чинити тиск на РФ, щоб вона вивела війська з окупованої території», - констатував Порошенко.

Також глава держави зазначив, що представники армій країн-партнерів НАТО, всіх країн-членів НАТО вчяться новому досвіду ЗСУ протистояти в гібридній війні.

«Вони вчяться у нас новітньому досвіду гібридної війни проти Росії. А ми вчимося у них тактиці і стратегії стандартам НАТО. І це робить українську армію значно ефективнішою» - додав президент.

Своєю чергою, раніше в Кремлі пояснили, яку місію миротворців пустять на Донбас.

Як повідомлялося, три країни готові оплатити миротворців на Донбасі.

Відзначимо, що згідно з підрахунками екс-генерального секретаря НАТО Андерса Фога Расмуссена, Україні потрібно 20-25 тисяч військових і п'ять тисяч поліцейських міжнародної місії.

Раніше аналітики «Слова і Діла» відстежили, в які країни Європи і з яким мандатом вводили миротворчі сили, і як це допомогло закінчити конфлікт.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО