САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох фігурантів «газової справи»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо директорів ТОВ «Нафтогаз Трейд» і «Газ Транс Груп» Євгена Бистрицького та Олександра Канцелярука відповідно, яких затримали восени 2017 року за підозрою в участі в «газових схемах» народного депутата Олександра Онищенка.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в САП.

«27 квітня за результатами досудового розслідування НАБУ до Печерського районного суду міста Києва скерувало обвинувальний акт щодо двох осіб, задіяних, на думку сторони звинувачення, в так званій «газовій справі», – зазначили в прокуратурі.

За інформацією САП, ідеться про двох підозрюваних, яких НАБУ затримало у вересні й жовтні 2017 року. Відзначається, що обидва фігуранти справи більше року переховувалися від слідства й перебували в розшуку.

«Згідно з обвинувальним актом, вказані особи обіймали посади директорів товариств-переможців аукціонів із продажу природного газу за заниженими цінами, які в подальшому реалізовували газ уже за ринковими цінами та чинили дії з легалізації отриманих у такий спосіб прибутків», – пояснили правоохоронці.

Обвинуваченим інкриміноване скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України, вчинених у складі злочинної організації (участь в злочинній організації та вчинюваних нею злочинах, співучасть у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; фіктивне підприємництво; службове підроблення).

У САП додали, що одному з підозрюваних обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави (у 18 млн грн – ред.). Іншому підозрюваному також обрали аналогічний запобіжний захід, але з меншою сумою застави, яку він вніс.

Нагадаємо, одному із затриманих восени 2017 року фігурантів справи Онищенка знову зменшили заставу.

Раніше суд відмовив в обранні запобіжного заходу судді Денисюк, що фігурує в справі нардепа.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО