Ми загралися: Южаніна назвала перешкоду для легалізації авто на єврономерах

Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна вважає за можливе обговорювати з активістами законопроект про механізм легалізації вже завезених в країну автомобілів з єврономерами за однієї умови.

Про це вона заявила в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Ми загралися, коли почали говорити тільки про необхідність вирішити проблему і розмитнити «євробляхи». Крім цього, потрібно відповісти ще на два питання: а чи зможемо ми дозволити собі таке розмитнення в майбутньому, і як будемо захищати власний ринок? Коли я побачила, що всі крутяться навколо одного питання - як розмитнити, то запропонувала активістам говорити по перших двох частинам тільки після узгодження третього питання», - сказала вона.

За її словами, якщо не буде досягнуто консенсусу щодо захисту українського ринку, домовленості щодо механізму легалізації авто з іноземними номерами і подальших змін митних правил для ввезення старих автомобілів із інших країн не мають сенсу.

Раніше стало відомо, скільки нових і старих авто придбали українці за рік.

Нагадаємо також, аналітики «Слова і Діла» проаналізували, скільки іномарок на єврономерах їздить по Україні і чим вони небезпечні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО