Німеччина почала будувати відрізок «Північного потоку-2»

У Німеччині почалося будівництво німецької ділянки газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомив представник дочки «Газпрому», компанії Nord Stream, в інтерв'ю агентству dpa в четвер, 3 травня, пише «Слово і Діло».

Він зазначив, що роботи ведуться відповідно до встановленого графіку.

Роботи почалися на наземному стикувальному пункті майбутнього газопроводу в місті Лубмін у федеральній землі Мекленбург-Передня Померанія. Там на площі близько шести гектарів викопується котлован для закладки фундаменту газової приймальні станції, а також будівлі техобслуговування.

Раніше, крім Німеччини, будівництво 1200-кілометрового газопроводу схвалила Фінляндія. Цим газопроводом із кінця 2019 року планується постачати з Росії до ФРН близько 55 млрд куб. м газу на рік. Дозволи від Швеції та Данії на реалізацію проекту ще не отримані, але в Nord Stream не сумніваються в успіху.

«Ми переконані, що отримаємо всі відповідні дозволи», – заявив представник компанії.

Зокрема, в Данії ділянку «Північного потоку-2» передбачається прокласти паралельно з наявною гілкою першого «Північного потоку» на південь від острова Борнхольм у 12-мильній морської зоні.

За словами представника Nord Stream, нитка першого «Північного потоку» була прокладена в цьому коридорі за бажанням Данії, тому в компанії впевнені, що уряд у Копенгагені погодиться з прокладенням у цьому коридорі й «Північного потоку-2».

Проте Nord Stream розробляє альтернативні маршрути в обхід цієї 12-мильної зони на випадок непередбачених ускладнень із Данією.

Нагадаємо, Німеччина вважає за необхідне надання Росією гарантій щодо продовження транзиту газу через Україну після завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО