У ЄС відреагували на ситуацію довкола затриманого у Криму Абдуллаєва

Представництво ЄС засуджує будь-які порушення прав кримських татар, зокрема, це стосується стану здоров’я Узеіра Абдуллаєва.

Про це йдеться у заяві представництва на його сторінці у Facebook, передає Слово і Діло

Представництво нагадує про заяву високої представниці ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федеріки Моґеріні від імені ЄС щодо Криму та Севастополя від 16 березня 2018 року.

У заяві йдеться про грубе порушення прав кримських татар та заявлена вимога гарантувати кримським татарам, українцям та усім іншим етнічним і релігійним спільнотам півострова можливість підтримувати і розвивати свої культури, традиції, освіту й ідентичність.

ЄС закликає до повного дотримання міжнародних стандартів прав людини на півострові та наголошує на необхідності всеосяжно розслідувати усі нерозкриті справи порушень прав людини, такі як примусові зникнення, тортури і вбивства.

Раніше мати політв'язня Узеіра Абдуллаєва, що у сина вже три дні тримається висока температура до 40 градусів. У Абдуллаєва підозрюють флебіт, ускладнений сепсисом.

Братів Узеіра і Теймура Абдуллаєвих заарештували 13 жовтня 2016 року під час хвилі обшуків в окупованому Криму. До арешту Узеир жив в селі Строганівка, був чемпіоном України з тхеквондо. У нього чотири малолітніх дитини.

Узеіру пред'явили обвинувачення за частиною 2 статті 205.5 КК РФ (участь у терористичній організації) за членство в організації Хізб ут-Тахрір.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО