Субота в зоні АТО: 21 обстріл, двоє поранених

З початку доби суботи, 28 квітня, представники незаконних збройних формувань 21 раз відкрили вогонь по укріпленнях українських військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

На донецькому напрямку із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики обстріляли захисників Авдіївки. Також міномети калібру 120 мм застосували під Богданівкою і Новотроїцьким. Крім того, з 82 мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по позиціях сил АТО поблизу Шахти «Бутівка», з гранатометів - неподалік Талаківки, великокаліберних кулеметів - в районі Гнутово і Водяного, а стрілецьку зброю застосували по захисникам Широкино, Гнутово, Талаківки і Кам'янки.

«Неподалік Мар'їнки вогонь вів снайпер», - йдеться в повідомленні.

На луганському напрямку із заборонених 120 і 82 мм мінометів представники незаконних збройних формувань обстріляли опорні пункти ЗСУ поблизу Новотошківського. Також міномети калібру 120 мм бойовики застосували під Троїцьким і Луганським. Крім цього, з 82 мм мінометів і гранатометів вогонь вівся по українським укріпленням поблизу Причепилівка, з озброєння БМП - неподалік Троїцького, а гранатометів - в районі Луганського.

«У результаті ворожого вогню троє українських воїнів отримали поранення. Двоє військовослужбовців отримали бойові травмування. Їх доставили в лікувальні установи і надали медичну допомогу», - відзначили в штабі АТО.

Нагадаємо, ОБСЄ допомогла відновити мобільний зв'язок на Донбасі.

Раніше бойовики обстріляли житловий сектор на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО