В Європарламенті готують нові санкції проти Росії

Група депутатів Європарламенту ініціює розширення пакета акцій, який запроваджений зараз ЄС, щодо оточення президента Путіна.

Як пише «Слово і Діло», з ініціативою виступив депутат ЄП від Литви Пятрас Ауштрявічюс, повідомляє в п'ятницю, 27 квітня, агентство Delfi.

За інформацією євродепутата, до його ініціативи вже долучилися 45 його колег з «основних фракцій».

«Ми пропонуємо запровадити нові санкції, які були б спрямовані на тих російських магнатів та олігархів, які, прагнучи допомогти Володимиру Путіну в його антидемократичній діяльності, займаються відмиванням нелегальних грошей у державах-членах Євросоюзу», – йдеться в тексті звернення на адресу керівників країн-членів ЄС, голови Європейської Ради Дональда Туска та інших керівників ЄС.

У листі йдеться, що запроваджені після анексії Криму щодо Росії санкції виправдали себе й «допомогли відлякати адміністрацію Росії від подальшої територіальної експансії в Україні».

Разом із тим зазначається, що Росія продовжує ігнорувати свої зобов'язання щодо Мінських угод, залишається на зайнятих територіях України й Грузії, надає величезну військову підтримку сирійському режиму, а отруєння колишнього агента Сергія Скрипаля та його дочки в Сполученому Королівстві «продемонструвало жорстокість Кремля та недотримання ним міжнародних угод і правових актів».

«Тому ми, члени ЄП, абсолютно переконані в тому, що доти, доки агресивна поведінка Кремля не зміниться, щодо пов'язаних із режимом конкретних осіб і бізнесу Росії мають бути запроваджені й ви можете використовувати розширені санкції», – йдеться в тексті листа.

Як відомо, G7 готова розширити санкції проти Росії.

Нагадаємо, окупанти в Криму вирішили обійти санкції за допомогою криптовалют.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО