Росія відмовляється виконувати рішення ПАРЄ

Російська Федерація ніколи не буде виконувати санкції, затверджені Парламентською асамблеєю Ради Європи.

Як інформує «Слово і Діло», про це в Страсбурзі в четвер, 26 квітня, заявив депутат Держдуми, голова комітету в закордонних справах Леонід Слуцький, повідомляє «Європейська правда».

Російська делегація відсутня в складі Асамблеї, оскільки не подала до Страсбурга свій персональний склад у знак протесту проти санкцій. Однак російських делегатів запрошують до участі в спеціальному комітеті, який розглядає можливість зняття з РФ санкцій і її повернення до роботи в ПАРЄ.

Цього разу російську сторону на цій зустрічі представляє Слуцький. Перед початком зустрічі на запитання журналістів про те, коли РФ почне виконання санкцій, він відповів коротко: «Ніколи». В січні таку саму позицію оприлюднив його колега Костянтин Косачев, голова комітету Ради Федерації в закордонних справах.

Як відомо, Слуцький, як і Косачев, перебуває під санкціями Європейського Союзу, щодо нього діє заборона на в'їзд, але в разі його участі в міжнародних подіях дія заборони призупиняється.

Як повідомлялося, напередодні ПАРЄ заявила про російську війну проти України й закликала Росію припинити постачати зброю, боєприпаси та військових на схід України.

Раніше ПАРЄ визнала окупацію частини Донбасу Росією.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО