ВРП дозволила заарештувати київського суддю-хабарника

Вища рада правосуддя дала дозвіл на утримання під вартою судді Голосіївського райсуду Києва, який 23 квітня був затриманий на хабарі.

Про це повідомляє прес-центр судової влади, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що 25 квітня до ВРП надійшло подання керівника САП Назара Холодницького про надання згоди на утримання під вартою судді Голосіївського райсуду Андрія Новака.

Він підозрюється в скоєнні кримінального злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

У прес-центрі додають, що до подачі додані копії матеріалів, якими обґрунтовані його доводи. Зокрема, в поданні вказувалося, що Новак, перебуваючи на волі, зможе ховатися від органів досудового розслідування і суду, знищити документи, що мають істотне значення для встановлення обставин кримінального злочину незаконно впливати на свідків та інших підозрюваних і перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

«Оцінюючи подання, прийшов до висновку, що воно є вмотивованим, що підтверджується, зокрема, наданими на його обгрунтування доказами. З огляду на наведені в поданні ризики, співмірність між незалежністю, недоторканністю судді і наслідками утримання під вартою у зв'язку з підозрою в скоєнні кримінального злочину, вважаю, що подання підлягає задоволенню», - заявив член ВСР Володимир Комков.

Раніше стало відомо, що посередник затриманого НАБУ судді пішов на співпрацю зі слідством.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО