САП порушила нові провадження на нардепа Рабіновича – нардеп

Спеціалізована антикорупційна прокуратура порушила ще два кримінальні провадження за фактами можливого декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення народного депутата Вадима Рабіновича.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав нардеп Сергій Каплін, прикріпивши відповідні документи, повідомляє «Слово і Діло».

«18 квітня за моєю заявою відкриті два нові кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення та корупції Вадима Рабіновича», – повідомив політик.

Вказується, що досудове розслідування розпочате за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) та ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України.

Згідно з фабулою справи, Рабінович нібито вніс недостовірні відомості до електронної декларації за 2017 рік, а саме: не вказав право користування будинком і земельною ділянкою біля нього в Козині; право користування будинком і землею, що орендує його дружина; не вказав витрати та угоди, пов'язані з орендою будинку й землі; не вказав підприємства, кінцевим бенефіціаром яких є він або його родина. Також нардеп нібито не вказав витрати на чартерні авіаперельоти.

Крім того, наголошується, що Рабінович міг не вказати заборгованість за кредитом перед банком Bank Hapoalim BM the Yarkon (Ізраїль), а також акції DOR PHOEBUS LTD і вніс недостовірні дані про дохід дружини в сумі 22,4 мільйона гривень, отриманий від бізнесмена Павла Фукса як гарантійний платіж за попереднім договором купівлі-продажу землі.

Таким чином, протягом 2017 року Рабінович нібито придбав у власність активи, законність підстав придбання яких не підтверджена доказами.

Нагадаємо, НАЗК знайшло порушення в декларації нардепа Рабіновича.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО