Ринок лотереї. Президента просять розібратися із санкціями

Керівництво компанії МСЛ звернулося до президента Петра Порошенка та секретаря РНБО Олександра Турчинова з листом, в якому називає включення компанії до санкційних списків наслідком лобіювання українськими політиками інтересів її конкурентів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «РБК-Україна».

«Система, вибудована нашою компанією для проведення державних лотерей, спрямована на забезпечення максимальної прозорості руху коштів. Тому наша компанія стала заважати корумпованій владі», – йдеться у зверненні.

За словами керівництва компанії, переслідування почалися ще за часів Януковича.

«Ховати прибуток, заводити в тінь обіг коштів іншого оператора неможливо, якщо поруч працює така ж компанія, але прозоро. Порівняння викликає багато незручних питань. Тому зрозуміле бажання корумпованої влади Януковича й Азарова позбавити МСЛ ліцензії на початку 2010-х років», – стверджують автори документа.

За їхніми словами, після перемоги Революції Гідності вони сподівалися, що ринок державних лотерей працюватиме за європейськими стандартами.

У компанії заявляють, що зверталися до СБУ з вимогою перевірити інформацію, використану для включення компанії до списку санкцій. За рік Служба безпеки закрила справу, нічого не виявивши.

У МСЛ вважають такі дії небезпечними не лише для компанії, але й для країни.

«Світова практика показує, що монополія на ринку азартних ігор призводить до трагедії для країни. Про втрати бюджету в мільярди можна говорити вже зараз, а в подальшому вони збільшаться», – стверджує керівництво МСЛ.

Компанія просить президента країни особисто втрутитися в ситуацію.

Нагадаємо, в Мінфіні розповіли, хто контролює лотерейний ринок.

Також міністр фінансів Олександр Данилюк закликав ВР ухвалити урядовий проект закону про легалізацію лотерейного бізнесу, який уже два роки перебуває в парламенті.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО