У Гройсмана розповіли, як змінилися зарплати держслужбовців

Кабмін запровадив для державних службовців нову модель оплати праці, ліквідувавши зокрема низку надбавок.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну, пише «Слово і Діло».

Зокрема, такі дані містить Звіт про виконання у 2017 році Стратегії реформування державного управління на 2016 - 2020 роки.

«На виконання Закону Про державну службу в 2017 році ліквідовано надбавки за знання та використання в роботі іноземної мови, доплату за науковий ступінь кандидата або доктора наук, надбавку за почесне звання заслужений», - йдеться у звіті.

Також наголошується, що в період до 2020 року посадові оклади повинні повністю замістити стимулюючі виплати і створити рівні умови оплати в рамках однієї групи державних службовців.

Також у звіті повідомляється, що згідно з даними незалежного дослідження, Україна має конкурентний рівень заробітних плат держслужбовців на місцевому рівні. На центральному ж рівні, особливо на керівних посадах, розмір заробітної плати на держслужбі значно нижчий, ніж у приватному секторі.

Також у доповіді повідомляється, що на 2019 рік нова комплексна система оплати праці. Відзначається, що завданням нової системи стане приведення оплати праці держслужбовців у відповідність із нормами Закону України Про державну службу.

Нагадаємо, в МВФ заявили про відсутність можливостей для збільшення витрат державного бюджету на підвищення мінімальної зарплати в 2018 році.

Як повідомлялося, згідно з прогнозом Мінекономрозвитку, середньорічна мінімальна заробітна плата українців складе в 2019 році 4600 грн, в 2020-м - 5400 грн, а в 2021-м - 6200 грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО