На всю країну залишилося менш ніж десять електронних браслетів

Станом на 20 квітня в Україні 100 зі 109 справних електронних браслетів застосовані до підозрюваних або обвинувачених у кримінальних провадженнях.

Про це йдеться у відповіді начальника Департаменту управління майном Національної поліції України Івана Наумова на запит журналіста «Слова і Діла».

«Повідомляємо, що на балансі органів і підрозділів Нацполіції перебувають 509 комплектів електронних засобів контролю, з яких справними є 109 комплектів. На сьогодні до підозрюваних та обвинувачених застосовані 100 комплектів», – ідеться в листі.

Таким чином, лише 21% із загальної кількості браслетів є справними, а 8% – вільними для застосування до підозрюваних або обвинувачених.

Крім того, в Нацполіції додали, що наприкінці 2017 року відомством були придбані окремі компоненти електронного контролю, однак закупівлі повних комплектів не проводилися.

Як відомо, нещодавно суд почав скасовувати обов'язок носити браслет для деяких підозрюваних, оскільки вільних електронних браслетів немає в наявності. Так, наприклад, суд скасував такий обов'язок для ключових підозрюваних у справах Южно-Української АЕС та Адміністрації морських портів України.

Нагадаємо, влітку 2017 року в поліції повідомляли про 172 справних електронних браслети.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО