Обіг акцій «Мотор Січі» призупинили вже дві біржі

Фондові майданчики Українська біржа та ПФТС ухвалили рішення про призупинення обігу акцій запорізької «Мотор Січі», з обшуками до якої сьогодні, 23 квітня, прийшла СБУ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Виходячи з інформації Центрального депозитарію в понеділок про неможливість здійснювати облікові операції за акціями «Мотор Січі» УБ була змушена призупинити можливість укладення та виконання раніше укладених угод із зазначеними цінними паперами», – повідомив агентству голова правління фондового майданчика Олег Ткаченко.

Водночас він уточнив, що акції «Мотор Січі» продовжують перебувати в біржовому списку УБ.

Аналогічне рішення ухвалила ПФТС. Як повідомили агентству в прес-службі фондового майданчика, підставою для цього стала постанова Шевченківського районного суду Києва від 20 квітня 2018 року.

Відповідна постанова поки відсутня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Оскільки ЦД не може здійснювати облікові операції за акціями «Мотор Січі», їх обіг автоматично зупинений не лише на біржовому ринку, а й на позабіржовому. Ба більше, неможливий розрахунок за старими операціями із зазначеними цінними паперами.

Нагадаємо, Служба безпеки проводить обшуки в публічному акціонерному товаристві «Мотор Січ» у Запоріжжі. Обшуки проводяться в зв'язку з підозрою в підготовці до диверсії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО