США не виключили санкцій проти Туреччини через Росію

США можуть запровадити санкції проти Туреччини через купівлю російських зенітних ракетних комплексів С-400 «Тріумф».

Як передає «Слово і Діло», про це повідомив помічник держсекретаря США Уесс Мітчелл.

  Він зазначив, що обмеження можуть бути запроваджені в рамках закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA).

«Анкара стверджує, що вона погодилася на купівлю російських ракетних систем С-400, що потенційно може призвести до санкцій за статтею 231 CAATSA і негативно вплинути на участь Туреччини в програмі F-35 (винищувачі п'ятого покоління. - ред.)», цитує Уесс ТАСС.

Росія і Туреччина підписали контракт на поставку комплексів «Тріумф» в грудні 2017 року. Ця збройна угода стала найбільшою в історії двох країн.

3 квітня під час візиту в Анкару президент РФ Володимир Путін повідомив про досягнення всіх домовленостей за контрактом і про те, що на прохання турецької сторони РФ прискорить поставки комплексів.

Вашингтон неодноразово висловлював невдоволення купівлею російських ППО країною НАТО і обіцяв розглянути можливість запровадження санкцій проти Анкари. Незважаючи на це турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган обрав тверду позицію і не відмовився від придбання російського озброєння.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп розпорядився відкласти запровадження нових обмежувальних заходів відносно Росії.

А спеціальний представник Держдепартаменту США з Україною Курт Волкер заявив, що санкції проти Росії необхідно не просто зберегти, а й посилити.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО