До Ради надійшов проект постанови про єдину церкву

ВР завтра, 19 квітня, розгляне звернення президента Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про визнання Української помісної автокефальної церкви.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про підтримку звернення президента України Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію православної церкви в країні. Як уточнив спікер парламенту Андрій Парубій, документ депутати розглянуть завтра, 19 квітня.

Він також доручив профільному комітету Верховної Ради з питань культури і духовності «у позачерговому порядку розглянути це питання для його внесення на розгляд Верховної Ради України завтра, в четвер».

«Завтра ми будемо розглядати цю постанову. Я прошу всіх максимально мобілізовано прибути до зали. Я вважаю, ця постанова має отримати більш ніж 300 голосів, адже це фундаментальне питання в розбудові української держави», – додав спікер.

Раніше Порошенко заздзначив, що єдина українська православна церква не буде державною. А до цього Порошенко пообіцяв Україні свою церкву.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО