Україна визначилася з «коридором» для виведення військ РФ із Придністров'я

Офіційний Київ заявив про готовність надати коридор для виведення російських військ із Придністров'я.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив спецпредставник України з придністровського врегулювання Віктор Крижанівський, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Наша позиція незмінна: територію ми надамо, ми забезпечимо безперешкодне й безпечне виведення російських військ і боєприпасів із території Придністров'я, щойно Росія почне це робити. Або принаймні висловить готовність», – сказав Крижанівський.

При цьому він підкреслив, що в Росії поки немає готовності виводити свої війська, «і вони будуть чіплятися за все й шукати нові причини».

«Буквально вчора російський віце-прем'єр Рогозін написав, що вони не будуть цього робити, тому що це може дестабілізувати ситуацію. У Держдумі РФ політики говорять, що ситуація в Україні нестабільна, тому не можна вивозити боєприпаси через українську територію. Це все розповіді для нервовохворих», – зазначив спецпредставник.

Своєю чергою посол Молдови в Україні Руслан Болбочан підкреслив, що офіційний Кишинів наполягає на виведенні російських військ відповідно до раніше взятих Росією міжнародних зобов'язань.

12 квітня прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп попросив Київ дозволити російським військам залишити Придністров'я за допомогою спеціального коридору на території України.

Нагадаємо, президент Молдови Ігор Додон вважає, що Україна може допомогти в досягненні компромісу в питанні Придністров'я, де базуються російські війська.

Як відомо, в Австрії пройшли переговори щодо Придністров'я.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО