Сирія та РФ не збили жодної з випущених США ракет

Доказів задіяння систем протиповітряної оборони Росією під час авіаудару союзників по Сирії немає.

Сили ППО Сирії та Росії не вразили жоден і понад 100 снарядів, випущених США, Британією та Францією по об'єктах із виробництва хімічних речовин Сирії. Таке твердження міститься в прес-релізі Європейського командування США (EUCOM).

Як інформує «Слово і Діло», про це в понеділок, 16 квітня, повідомляє «Укрінформ».

«Жодна з ... ракет, які беруть участь у цій місії, не була успішно уражена сирійськими ППО, й немає жодних ознак того, що були задіяні російські системи ППО», – йдеться в повідомленні.

За даними EUCOM, загалом були випущені 105 одиниць зброї проти трьох цілей.

Зокрема, з регіону Червоного моря 30 ракет Tomahawk запустив крейсер Monterey (США), 7 – есмінець Laboon (США); з Перської затоки 23 ракети Tomahawk були запущені есмінцем Higgins (США); із Середземномор'я: 6 ракет із підводного човна John Warner (США), 3 ракети з французького фрегата Languedoc. З повітря були запущені 19 ракет із двох бомбардувальників ВПС США B-1B Lancer.

Королівські британські ВВС (винищувачі Tornado і Typhoon) запустили 8 ракет, винищувачі ВПС Франції Rafales і Mirages – 9 ракет.

Удар по об'єктах у Сирії був частиною операцій Центрального командування США (CENTCOM) зі стримування та запобігання майбутньому використанню хімічної зброї Сирією, йдеться в прес-релізі.

Командувач генерал Кертіс Скапаротті наголосив, що операція була ретельно спланована й проведена, а також підтвердила здатність EUCOM швидко реагувати на будь-які обставини.

Раніше російський посол заявляв, що будь-яка американська ракета, випущена по Сирії, буде збита, як і пускова установка.

Раніше сирійське національне агентство повідомляло, що ППО Сирії відбиває удари США та союзників.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО