Війська Асада взяли під контроль Східну Гуту

Урядові війська Сирії встановили контроль над містом Дума, яке раніше перебувало під контролем повстанців.

Як інформує «Слово і Діло», про це журналістам повідомив начальник Центру з примирення сторін конфлікту російський генерал-майор Юрій Євтушенко, передає Інтерфакс.

«Сьогодні відбулася знакова подія в історії Сирійської Арабської Республіки. Піднятий державний прапор над будівлею міста Думи ознаменував контроль над цим населеним пунктом, а отже - над Східною Гутою в цілому», - зазначив Євтушенко.

Він також додав, що у звільненому від повстанців місті розпочнуть роботу підрозділи військової поліції Росії, які стежитимуть за дотриманням правопорядку під час переходу Думи під контроль уряду Сирії.

Як повідомлялося, з 12 квітня в Думі для забезпечення безпеки, підтримання правопорядку та організації допомоги місцевому населенню вводяться підрозділи російської військової поліції.

Нагадаємо, на початку березня російські та сирійські війська почали масштабну наземну операцію в Східній Гуті проти повстанців.

Загострення конфлікту навколо Сирії сталося на тлі повідомлень про застосування хімзброї в місті Дума.

Президент США Дональд Трамп пообіцяв відповісти на застосування хімічної зброї в сирійській Думі, не виключаючи військового варіанту дій проти офіційного Дамаска.

У середу, 11 квітня, він написав у Twitter, що Росії слід приготуватися до ракетної атаки на Сирію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО