Рятувальники відзвітували про перевірки пожежної безпеки

Державна служба з надзвичайних ситуацій перевірила 1 тисячу 319 ТРЦ, лікарень і шкіл, було виявлено понад 15 тисяч порушень.

Про це повідомив голова ДСНС Микола Чечоткін на засіданні Кабінету міністрів у середу, 11 квітня, передає «Слово і Діло».

«З 30 березня цього року розпочата перевірка об'єктів із масовим перебуванням людей – торгово-розважальні центри, шкільні та дошкільні установи, лікарні зі стаціонарним лікуванням. Перевіркам підлягають понад 30 тисяч таких об'єктів, з яких понад 4 тисячі – це ТРЦ, майже 2 тисячі лікарень, і понад 25 тисяч шкіл та дитсадків», – сказав він.

За його даними, для проведення наглядових заходів були задіяні понад 2 тисячі 300 працівників ДСНС.

«На сьогодні перевірено 1 тисячу 319 об'єктів, з яких 937 – шкільних і дошкільних установ, 56 – лікарень зі стаціонарним лікуванням, 326 – ТРЦ та об'єктів дозвілля», – розповів Чечоткін.

Він також підкреслив, що під час перевірок було виявлено понад 15 тисяч порушень, із яких понад 5 тисяч усувалися протягом тривалого часу.

«Найгірша ситуація склалася в Донецькій, Сумській і Тернопільській областях, де не виконуються понад 60% раніше запропонованих заходів. Загалом на керівників об'єктів накладено 1 тисячу 200 адмінстягнень, за порушення вимог пожежної безпеки до суду подані позови на закриття 37 об'єктів, з них 16 – ТРЦ, дошкільних та шкільних установ – 18, лікарень – 3», – розповів він.

Раніше в центрі Києва рятувальники провели навчання з ліквідації пожежі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО