Реєстр компаній боржників із зарплати запрацює пізніше, ніж обіцяв Петренко

Міністр юстиції України Павло Петренко не виконав обіцянку до кінця 2017 року сформувати загальний реєстр підприємств-боржників із заробітної плати.

Таку обіцянку він дав 17 липня, нагадує «Слово і Діло».

«Всіх системних неплатників заробітної плати, які думають, що за рахунок людських грошей можуть формувати собі бізнес, щодо всіх них ми передаємо матеріали до правоохоронних органів. І до кінця року сформуємо загальний реєстр боржників перед громадянами, за якими Міністерству юстиції вдалося стягнути заробітну плату й притягнути до відповідальності недобросовісних керівників, які порушують закон», – сказав міністр.

Однак минулого року такий реєстр не був створений, тому Петренко свою обіцянку не виконав. 4 квітня голова Мін'юсту анонсував створення реєстру компаній-боржників із заробітної плати в квітні. «Ми від учора дня почали роботу мобільних груп у всій країні, це виконавчі групи, які складаються з державних виконавців із різних регіонів. За схожою схемою, за якою ми працюємо з неплатниками аліментів, ми почали відпрацьовувати тих боржників, які не платять зарплату. Думаю, що протягом наступного місяця ми отримаємо перші результати», – зазначив Петренко.

Нагадаємо, в Україні виїзд за кордон заборонений майже 100 тисячам боржників із виплати аліментів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО