На Софійській площі в Києві стартував фестиваль писанок – фото

У Києві на Софійській площі стартував VIII Всеукраїнський фестиваль писанок.

Про це розповіла голова постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Ганна Старостенко, повідомляє «Слово і Діло».

На виставці окрім писанок також представлені 374 великодніх зайці, розмальованих в індивідуальному стилі художниками України. Старостенко зазначила, що минулого року великодні свята й фестиваль писанок у Києві відвідали 2 мільйони туристів.

Своєю чергою організатор заходу, засновник проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький зазначив, що на Софійській площі виставлені близько 500 великих писанок. За його словами, над оформленням святкових писанок і зайців працювали 750 художників із різних куточків України. Крім того, на Софійській площі встановлена ​​6-метрова світлодіодна писанка-альтанка.

Добруцький розповів, що фестиваль охопить чотири локації – Софійську, Михайлівську площі, Володимирський проїзд і прилеглі сквери (від Михайлівської площі до перетину з вулицею Алли Тарасової). У сквері біля Володимирського проїзду розмістять роботи 585 художників, виставку кованих писанок-мальованок і зону майстер-класів для дітей і дорослих.

Триватиме фестиваль писанок до 22 квітня.

Раніше повідомлялося, що в Канаді випустили монету у формі української писанки.

Також нагадаємо, українську писанку запропонували внести до спадщини ЮНЕСКО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО