Продан провалила обіцянку не голосувати за законопроект щодо реформування парламенту

Народний депутат України Оксана Продан провалила обіцянку не голосувати за законопроект щодо реформування парламенту.

Таку обіцянку вона дала 13 листопада 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

Нардепи намагалися ухвалити за основу цей законопроект 8 червня 2017 року, однак тоді не вистачило голосів. Оксана Продан утрималася. Коментуючи цю законодавчу ініціативу, вона зазначила, що перш ніж оновлювати регламент, слід намагатися дотримуватися наявного.

«Особисто я за цей законопроект не голосувала й голосувати не буду. Тому що для того, щоб змінювати регламент, потрібно почати виконувати чинний регламент. Можливо, коли ми будемо виконувати його сьогодні, ми побачимо, що він працює», – сказала Продан.

Наступного дня ВРУ намагалася включити до порядку денного зазначений законопроект, однак голосів не вистачило. Оксана Продан голосувала проти ухвалення цієї законодавчої ініціативи.

Однак 5 квітня 2018 року, коли Верховна Рада ухвалювала за основу цей законопроект та проект змін до деяких законів України щодо розподілу посад у комітетах Верховної Ради України за принципом д'Ондта, Оксана Продан проголосувала за ці ініціативи. Тому обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Оксана Продан дала 36 обіцянок, з яких 16 виконала, а 7 – провалила.

Нагадаємо, що Оксана Продан увійшла до списку парламентарів, які найчастіше реєстрували законопроекти у вересні 2017 року.

Як нардепи виконують свої обіцянки щодо депутатських запитів та звернень – на інфографіці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО