США вишлють 60 російських дипломатів і закриють консульство

Адміністрація президента США Дональда Трампа розпорядилася вислати з країни 60 російських дипломатів і закрити консульство РФ у Сіетлі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Адміністрація Трампа в понеділок (26 березня – ред.) розпорядилася вислати 60 російських розвідників і дипломатичних офіцерів у Нью-Йорку та Вашингтоні й закрити російське консульство в Сіетлі у відповідь на отруєння колишнього російського шпигуна у Великій Британії», – йдеться в повідомленні.

За інформацією, зі США будуть вислані 12 російських дипломатів при ООН у Нью-Йорку та 48 працівників посольства Росії у Вашингтоні через «таємні операції розвідки, які підривають національну безпеку США». Уряд США також закриває російське консульство в Сіетлі, яке, на думку високопоставлених чиновників адміністрації Трампа, стало «ключовим форпостом в розвідувальних операціях Росії».

Відзначається, що російському уряду було повідомлено про висилку дипломатів, у них залишилося сім днів, щоб залишити США.

Раніше стало відомо, що Берлін готується видворити чотирьох російських дипломатів. Також дипломатів РФ висилають і з України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО