Хабар Холодницькому: суддям обмежили терміни ознайомлення зі справою

Колишній судді Кіровського районного суду міста Дніпра Наталії Овчаренко та чинному голові цього суду Геннадію Підберезному, яких підозрюють у пропозиції хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому, обмежили терміни ознайомлення з матеріалами розслідування до 26 березня.

Таке рішення ухвалив суддя Печерського районного суду міста Києва за клопотанням старшого слідчого Генеральної прокуратури України, повідомляє «Слово і Діло».

У Генпрокуратурі зазначають, що попри маленький обсяг матеріалів справи (лише 6 томів), за 19 днів сторона захисту ознайомилася лише з двома томами й приходить для процесуальної дії лише за повістками.

Також наголошується, що підозрювані можуть у будь-який робочий день у період з 08:30 до 18:30 вивчати матеріали справи, проте вони цього не роблять. У ГПУ вважають, що це свідчить про затягування процесу ознайомлення.

На судове засідання Овчаренко та її адвокати не з'явилися. Підберезний із захисниками виступав проти задоволення клопотання.

Вислухавши обидві сторони, суддя ухвалив рішення обмежити процедуру ознайомлення з матеріалами справи до 26 березня.

Нагадаємо, ГПУ завершила досудове розслідування у справі пропозиції хабара Холодницькому.

Раніше Підберезний повернувся на робоче місце.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО