Президент України про вибори в Криму: це політичний фарс

Президент України Петро Порошенко виступив із заявою щодо виборів президента РФ на території окупованого Криму.

Зокрема, Порошенко ще раз підкреслив, що вибори в окупованому Криму є грубим порушенням міжнародного права, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу АП.

«Вдячний тим кримчанам, які не взяли участь у цьому фарсі, незважаючи на серйозний тиск, який вони відчували. Їм погрожували, змушували, зазивали на так звані дільниці подарунками. Але їхній мовчазний протест красномовно показав: Крим – це Україна», – підкреслив український президент.

За його словами, оприлюднені офіційні «дані» є нічим іншим, як фальсифікацією.

«Це загалом був політичний фарс, який не має нічого спільного з виборами в демократичному розумінні цього процесу. Це був вибір без вибору, без реальної політичної конкуренції, без свободи слова, без рівних можливостей ... Результати незаконного голосування є нікчемними й не матимуть жодних правових наслідків. Легітимними президентськими виборами в Криму можуть бути лише вибори президента України», – зазначив Порошенко.

Він закликав міжнародних партнерів посилити санкційний тиск на Кремль, а також подякував за «чітку і безкомпромісну позицію, озвучену напередодні незаконних виборів, про те, що їхні результати не будуть визнані».

Раніше стало відомо, якою була явка кримських татар на виборах.

Відзначимо також, у МЗС Франції заявили, що не визнають вибори в окупованому Криму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО