Клімкін пропонує працевлаштувати британських дипломатів

Міністр закордонних справ Павло Клімкін запросив в Україну співробітників Британської Ради в Росії, про зупинку роботи якої також заявили в Російській Федерації.

Про це пише «Слово і Діло».

Глава МЗС Павло Клімкін пропонує міністру закордонних справ Великобританії Борису Джонсону працевлаштувати 23 висланих із РФ британських дипломатів у Києві.

«Пропоную Борису Джонсону працевлаштувати 23 британських дипломатів у Києві і відновити роботу консульської секції: українці будуть раді знову отримувати британські візи швидко і не через Варшаву. І Джудіт буде допомога», - зазначив Клімкін.

Крім того, він запросив в Україну співробітників Британської Ради в Росії, про зупинку роботи якої також заявили в РФ.

Нагадаємо, що Великобританія вирішила висилати із країни 23 російських дипломатів і припинити всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки.

17 березня Росія оголосила про висилку 23 дипломатичних співробітників посольства Великобританії в Москві, а також відкликала згоду на відкриття та функціонування генерального консульства Великобританії в Санкт-Петербурзі. Крім того, в МЗС РФ повідомили про закриття Британської Ради в Росії.

Глава МЗС Великобританії Борис Джонсон вважає безглуздими і шкідливими тільки для самих росіян вжиті Москвою дипломатичні заходи на адресу Лондона.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО