Отруєння Скрипаля: Клімкін запропонував Британії допомогу

Голова МЗС України Павло Клімкін заявив про готовність надати Великобританії допомогу в розслідуванні отруєння екс-агента Сергія Скрипаля.

Клімкін висловив упевненість, що Великобританія доведе до кінця це розслідування, пише «Слово і Діло» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Уже зараз відомо, що отруєння скоєне хімічними речовинами, які розроблялися в Росії... Ми солідарні з Великою Британією, якщо буде потрібна наша допомога - експертна чи інша - ми будемо її надавати», - цитує міністра Інтерфакс-Україна.

Клімкін додав, що сліди злочину ведуть до Росії.

«Сліди отруєння у Великій Британії ведуть в Росію. Якщо це буде доведено, то Росія в одній компанії з Північною Кореєю, Сирією та Іраком Саддама Хусейна, що також використовували хімічну зброю. Ми солідарні з нашими союзниками і готові працювати разом з ними», - зазначив він.

4 березня російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка були виявлені без свідомості на лавці у торговому центрі The Maltings у Солсбері.

Скрипаль з донькою досі в реанімації в критичному стані.

Влада Великої Британії підозрює, що до отруєння причетний Кремль, і вже пригрозила РФ частковим бойкотом ЧС-2018 з футболу. ЗМІ ж заговорили про плани Лондона запровадити нові антиросійські санкції.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила про високу ймовірність причетності РФ до отруєння Скрипаля.

За словами прем'єра, Скрипаль і його дочка були отруєні нервово-паралітичною речовиною, розробленою в СРСР у 1970-х роках. Мей додала, що розробкою цієї речовини займались військові в межах програми Новачок.

У Раді федерації РФ заявили, що Росія припинила виробництво газу Новачок і знищила всі його запаси.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО