У ТКГ закликали до повного припинення вогню на Донбасі

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі закликала до повного і безстрокового припинення вогню з 00:01 5 березня.

Про це йдеться в заяві ТКГ від 2 березня, передає «Слово і Діло».

«Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей... керуючись раніше досягнутими угодами і зобов'язаннями сторін, підтверджує свою повну відданість всеосяжному, стійкому і безстроковому припиненню вогню, починаючи з 5 березня 2018 року 00 год. 01 хв. (за київським часом)», - сказано в повідомленні.

Сторони наголосили на важливості прийняття і дотримання відповідних наказів про припинення вогню: ефективного застосування дисциплінарних заходів у випадках порушень режиму припинення вогню; незастосування вогню, включаючи вогонь; уникнення наступальних дій і розвідувальних операцій.

Акцентовано увагу на важливості суворої заборони на ведення вогню в напрямку і з боку населених пунктів, розміщення і застосування важкого озброєння в населених пунктах і поблизу них, а також навмисного обстрілу цивільної інфраструктури, включаючи школи, дитячі садки, лікарні та громадські приміщення.

Раніше в штабі АТО розповіли, що бойовики на Донбасі хворіють на кір.

Також стало відомо про відновлення подачі води на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО