Резолюція щодо Сирії: Меркель і Макрон вмовляють Путіна

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон звернулись до Росії з вимогою сприяння перемир'ю у Сирії.

У спільному зверненні лідери Німеччини та Франції просять президента РФ Володимира Путіна підтримати відповідну резолюцію у Раді Безпеки ООН, пише «Слово і Діло».

Утім, «до цього часу ми не знаємо, якою буде позиція Росії», повідомив агенції AFP співробітник адміністрації президента Франції у п'ятницю, 23 лютого. За даними агенції Reuters, Меркель і Макрон ще мають зателефонувати Путіну перед голосуванням у РБ ООН. Розгляд резолюції щодо Сирії у РБ ООН очікується цього дня о 17 годині за центральноєвропейським часом.

Водночас спецпредставник ООН з питань Сирії Стаффан де Містура закликав усі сторони кофлікту у Сирії до деескалації ситуації. Необхідно припинити як бомбардування Східної Гути урядовими сирійськими військами, з одного боку, так і обстріли Дамаска повстанцями, з іншого, сказав де Містура.

«Не повинно статись другого Алеппо», - наголосив він у Женеві.

Нагадаємо, в російському зовнішньополітичному відомстві визнали загибель росіян біля сирійського Хашшама в результаті удару американської авіації по прихильниках Асада.

12 лютого розслідувачі з Conflict Intelligence Team назвали імена п'ятьох загиблих «вагнерівців», а 13 лютого - ще трьох. У повідомленні CIT зазначалося, що різні джерела називають різну загальну кількість загиблих - від 12 до 600.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО