Зняття санкцій з «чиновників Януковича»: в ГПУ розповіли про наслідки

Заступник генпрокурора України Євген Єнін висловив побоювання у зв'язку з скороченням списку санкцій ЄС екс-чиновників України режиму Януковича. Він припустив, що це може спричинити труднощі у виявленні нових активів і іміджеві втрати для країни.

Про це пише Слово і Діло, посилаючись на УП.

«Сьогодні ми можемо говорити про наявність в списку санкцій так званої групи ризику. Вона існує, і ми дуже добре знаємо про це і ставимо певні питання перед керівниками органів слідства, які вже 4 роки розслідують зазначені кримінальні провадження», - заявив він.

Він зазначив, що це ризик іміджевих втрат України, яка свого часу подала перелік осіб для введення обмежувальних заходів, а зараз не може підтвердити його обґрунтованість.

«ГПУ розраховує на прийняття в першій декаді березня рішення Ради ЄС про продовження санкцій за списком», - додав Енин.

При цьому, не назвав прізвища екс-чиновників України, які можуть зникнути з списку санкцій.

«В принципі на сьогоднішній день ми близькі до тієї точки, коли необхідність для українського слідства в збереженні режиму санкції фактично відпаде і тимчасові ліміти, які є в розпорядженні європейських партнерів, будуть вичерпані», - повідомив Енин.

У зв'язку з цим, він наполіг, що ГПУ хоче завершення найбільш резонансних кримінальних проваджень до кінця цього року.

31 січня 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що в 2018 році в Україні почнуться заочні судові процеси по економічних злочинах команди колишнього президента України Віктора Януковича.

Раніше, Луценко назвав імена чиновників Януковича, над якими почнуться судові процеси.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО