Порошенко розповів, як Турчинов став президентом

Повноваження екс-президента Віктора Януковича не були достроково припинені в лютому 2014 року, а покладені на тодішнього голову Верховної Ради Олександра Турчинова в зв'язку із самоусуненням Януковича.

Про це під час допиту за допомогою відеозв'язку в Оболонському райсуді Києва заявив президент Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Мені невідомо про рішення Верховної Ради про припинення повноважень президента Януковича. Мені відомо, що в зв'язку із самоусуненням Януковича обов'язки президента були покладені на голову Верховної Ради (Турчинова – ред.)», – сказав Порошенко.

Глава держави зазначив, що таке рішення ухвалили через відсутність зв'язку з Януковичем на той момент, відсутність президента на робочому місці та «втрату управління країною». При цьому президент наголосив, що обставини самоусунення Януковича має вивчити й встановити суд.

«Я б не хотів трактувати Конституцію й надавати юридичні роз'яснення», – сказав Порошенко й додав, що йому невідомо про будь-які звернення до Конституційного суду з цього питання.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко під час допиту в Оболонському районному суді Києва в справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича розповів про свою поїздку до Криму 27 лютого 2014 року для врегулювання ситуації на півострові.

Як відомо, допит президента України Петра Порошенка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича припинили дочасно.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО