В Україні хочуть скоротити споживання газу

В Україні до 2022 року планується скоротити споживання газу на п'ять млрд кубометрів.

Про це у вівторок, 20 лютого, повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, пише «Слово і Діло».

«Заміщення споживання газу залишається пріоритетом України. До 2022 року планується скоротити використання блакитного палива на 5 млрд куб. м», - повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Зазначається, що розвиток сфери виробництва тепла обговорювався на нараді з керівником проекту USAID Муніципальна енергетична реформа в Україні Діаною Корсакайте, головою правління біоенергетичних асоціації України Георгієм Гелетухою, представниками Держлісагентства та Мінрегіону в рамках роботи над законопроектом щодо створення ринку твердого біопалива в Україні.

Учасники наради розглянули перспективи використання в енергетичних цілях різних видів біомаси: відходів сільського господарства, енергетичних культур, а також порубкових залишків.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на переговорах з експертами Міжнародного валютного фонду запропонував дві нові моделі спецзобов'язань НАК «Нафтогаз України» для розрахунку цін на газ.

Раніше Коболєв розповів, коли Україна почне закуповувати російський газ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО