НАТО хоче створити нові командні центри

Міністри оборони країн-членів НАТО ухвалили рішення про створення двох нових командних структур.

Як інформує «Слово і Діло», про це розповів генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі, повідомляє Європейська правда в середу, 14 лютого.

«Ми ухвалили рішення про модернізацію командної структури НАТО. Безпека в Європі змінилася, і НАТО реагує», - зазначив Столтенберг.

Зокрема, НАТО створить нове командування Об'єднаних сил для Атлантики, щоб захистити морські лінії зв'язку між Північною Америкою і Європою. Також буде створено нове командування для підтримки логістики і військової мобільності.   Столтенберг уточнив, що рішення щодо місцезнаходження нових структур і кількості персоналу буде ухвалено в червні.

«Міністри обговорили запуск двох нових командних структур Альянсу. Рішення про їх місцезнаходження і необхідний рівень персоналу буде ухвалено на наступній міністерській зустрічі в червні», - сказав він.

Міністри також схвалили рішення створити Центри кібербезпеки.

Раніше повідомлялося, що НАТО може створити два нових командних центри - один з них з'явиться в Німеччині, інший - в США. Зокрема, на німецький центр буде покладено відповідальність в області логістики військ, військової техніки та обладнання.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив річну національну програму під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік.

Раніше Столтенберг прокоментував членство України в НАТО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО