Провокації Путіна на Донбасі: назвали сценарій

У комітеті з питань національної безпеки та оборони не виключають загострення ситуації на Донбасі напередодні президентських виборів у Росії.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» член комітету, народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександр Бригинець.

«Порушення припинення режиму вогню, передислокація терористів, про яку нам доповідає військова розвідка, – це свідчення того, що Путін не бажає згортати російську агресію на Донбасі. Нам постійно потрібно перебувати в бойовій готовності, особливо зараз – напередодні президентських виборів. Не можна виключати, що Путін, який подає себе «миротворцем», напередодні виборів, може влаштувати якусь провокацію, щоб ще більше підняти рейтинг серед росіян», – сказав народний депутат.

На його думку, нещодавній обстріл терористами Докучаєвська, який контролюється окупантами, може бути своєрідною репетицією.

«Уявіть собі: за два дні до виборів відбувається якась провокація, яку нібито здійснили українські війська. Тут уже напоготові «доблєсні російські війська», Путін втручається, його рейтинг зростає. Ми пам’ятаємо, як нацисти, переодягнувшись у форму польських військових, захоплювали в себе радіостанції. Допускаю, що щось таке може вчинити й Путін перед виборами. А тому ми маємо бути максимально готовими. Поки російські війська не виведені з території України, провокація може бути влаштована в будь-який момент», – зазначив нардеп.

При цьому Бригинець відзначив, що такі провокації матимуть «медійну мету».

«Супутникове спостереження чудово показує, хто й звідки стріляв, а тому ввести в оману, скажімо, НАТО доволі складно. А от обдурити телеглядача в своїй країні цілком можливо», – пояснив він.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», про можливі провокації бойовиків у зв`язку з річницею зайняття Авдіївської промзони повідомляли в АТО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО