В одеському порту пошкоджено причал (виправлено)

ЗМІ поширили оновлену інформацію щодо події в одеському порту Південний, яка сталася в четвер, 25 січня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на редакцію міських новин «Сайт Чорноморська 04868», яка отримала оновлені відомості щодо обвалення одного з причалів в порту «Південний»:

Причини витоку піску з котловану споруджуваного причалу оперативно усунені.

24 сiчня під час виконання робіт з подовження приватного причалу №22, на якому розміщений Контейнерний термінал ТІС, на бічному технічному сполученні наднормативно збільшився зазор між металевими пальовими оболонками тимчасової захисної стінки, що утримує пісок.

В результаті цього, в котлован, створений для подовження причалу, перетекла незначна кількість піску. Причини витоку оперативно локалізовані, гідротехнічні роботи тривають у штатному режимі.

«Збиток можна назвати значним, так як був тільки незначний витік піску, причал не зруйновано - так як ведуться будівельні роботи, самого причалу поки немає - уточнює прес-служба компанії ТІС. - Інформація про те, що НП сталася в районі споруджуваного терміналу компанії «Каргіл» - помилка. Компанія «Каргілл» до цього ніякого відношення не має. Причал компанії «Каргілл» будується в двох кілометрах від місця події. Терміни відновлювальних робіт ми плануємо завершити протягом 3 - 4 днів» - повідомили в ТІС.

Днопоглиблювальні роботи біля причалу 22, де стався витік піску, не проводяться.

Як стало відомо редакції «04868», логістика не була порушена, оскільки подія мала місце у споруджуваного причалу, який поки не функціонує.

Остаточні висновки про причини, розмір збитків і можливі майбутні наслідки будуть зроблені в результаті експертизи. Після проведеного розслідування події, правоохоронні органи та контролюючі організації зроблять відповідні висновки про можливий недостатній контроль відповідальних осіб за днопоглиблювальними роботами. Днопоглиблювальні роботи не мають ніякого відношення до того, що трапилося.

«Цей інцидент не був наслідком днопоглиблювальних робіт, оскільки роботи з днопоглиблення були закінчені ще минулого тижня», - зазначив начальник адміністрації порту «Південний» Максим Широков.

Раніше в повідомленні говорилося:

За попередніми даними, причиною обвалення могло стати використання застарілої технології проведення днопоглиблювальних робіт. Експертиза має зробити остаточні висновки про причини, розмір шкоди та можливі наслідки. Однак уже зараз можна констатувати, що обвалення причалу порушило й логістику перевалки вантажів через порт.

Про терміни відновлювальних робіт у керівництві порту не повідомляють.

Раніше стало відомо, що в Україну прибула перша цього року партія вугілля з Африки.

Також нагадаємо, дочірня компанія одного з найбільших світових портових операторів DP World (Dubai Port World) .

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО