Україна незабаром потрапить до топ-50 рейтингу Doing Business – Порошенко

Президент Петро Порошенко очікує, що Україна підніметься вище 50-й позиції в рейтингу легкості ведення бізнесу (Doing Business) Світового банку.

Про це він заявив в Українському домі в Давосі, де проходить 48-е щорічне засідання Всесвітнього економічного форуму, повідомляється на офіційному сайті глави держави, пише «Слово і Діло».

«Україна досягне ще кращих результатів і зможе посісти місце серед перших 50-ти країн рейтингу Doing Business. У короткому періоді часу будемо в першій 50-ці. Це абсолютно реалістично», - сказав він.

Порошенко зазначив роль Європейського банку реконструкції та розвитку, Світового банку, Міжнародного валютного фонду, міжнародних фінансових інституцій та інших в підтримці реформ.

У цьому контексті він зазначив, що було зроблено багато для поліпшення інвестиційного клімату.

За словами Порошенка, в цьому році понад 80 компаній - світових лідерів - звернулися з пропозицією про зустріч з ним.

Він також навів приклади змін в Україні за останній період. За його словами, вдалося досягти макрофінансової стабільності, очистити банківську систему, прийняти реформу освіти, охорони здоров'я, судову і пенсійну реформи, важливі кроки в сфері кібербезпеки, сільську медицину. Президент нагадав, що був прийнятий новий закон про приватизацію.   Нагадаємо, Україна піднялася на 76-е місце серед 190 країн у рейтингу Світового банку за умовами ведення бізнесу (Doing Business-2018).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО