НАБУ отримало доступ до мобільного телефону дружини Мосійчука

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до інформації за абонентським номером, що належить дружині народного депутата від фракції «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука в рамках кримінального провадження за фактами ймовірного декларування недостовірної інформації, в якому проводилися обшуки в близького оточення політика.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва близько тижня тому, пише «Слово і Діло».

За версією слідства, Мосійчук у березні 2015 року придбав будинок у селі Білогородка, Києво-Святошинського району Київської області, але право власності зареєстрував на свого водія Андрія Дзюбенка. Однак сам нардеп факт придбання заперечує. Детективи встановили, що в період із 2011 до 2016 року Дзюбенко не отримував необхідний для купівлю цього будинку розмір доходів.

У Бюро додали, що нардеп із дружиною Владленою Карпенко в'їхали в зазначений будинок не пізніше грудня 2016 року і постійно там проживають. За словами детективами, крім Дзюбенка у Мосійчука є ще один водій, обидва вони залучалися до придбання і доставку побутової техніки, а також меблів. У НАБУ додали, що дружина Мосійчука брала безпосередню участь у замовленні робіт із ремонту та облаштування вищезгаданого будинку, придбання побутової техніки та меблів.

У Бюро просили надати доступ до інформації за номером Карпенко і ще двох номерів, які мали з'єднання з номерами дружини Мосійчука та його водіями. Суд частково задовольнив клопотання, надавши доступ.

Нагадаємо, Мосійчук повідомив, що НАБУ нагрянули з обшуками до його помічникам.

Пізніше в Бюро підтвердили обшуки у оточення нардепа.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО