Податок на виведений капітал: у ДФС заявили про мільярдні збитки

Понад 80 млрд грн надходжень може втратити бюджет після запровадження податку на виведений капітал.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив начальник Офісу великих платників податків Євген Бамбізов у інтерв'ю «Українським новинам».

«Я б обережно підходив до питання запровадження податку на виведений капітал. У нас у 2017 році були безпрецедентні темпи зростання щодо декларування податку на прибуток великими платниками податків. Обсяг декларування зріс на 46% порівняно з 2016 роком», – заявив Бамбізов.

Він також додав, що з приводу оплати в 2017 році рівень зріс на 30% порівняно з 2016 роком.

«Якщо такі темпи зростання щодо декларування та сплати податку на прибуток будуть зберігатися, то втрати можуть бути близько 80 мільярдів гривень і більше», – додав він.

Він також нагадав, що зараз великий бізнес платить близько 5 млрд грн на рік лише податку на репатріацію. До того ж, за його словами, на сьогодні питання подвійного оподаткування чітко регламентовані й закріплені в конвенціях про уникнення подвійного оподаткування, які доведеться переглянути в разі впровадження змін.

Восени Кабмін схвалив законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу про податок на виведений капітал».

Нагадаємо, в грудні на зустрічі з бізнесом президент України Петро Порошенко заявив, що податок на виведений капітал планують запровадити з 2019 року. За його словами, втрати державного бюджету можуть становити 20-23 млрд грн.

«Слово і Діло» з'ясовувало, як українські політики обіцяють реформувати систему податків у країні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО