В Ізраїлі назвали дату перенесення посольства США до Єрусалима

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що до кінця 2018 року посольство США буде перенесено з Тель-Авіву до Єрусалима.

Заява прем'єр-міністра прозвучала незважаючи на те, що раніше держсекретар США Рекс Тіллерсон говорив, що перенесення посольства може зайняти більше року, передає «Слово і Діло» з посиланням на CNN.

За даними Нетаньяху, США не чекатимуть завершення будівництва нової будівлі, а розмістять посольство в двох консульських будівлях у Єрусалимі.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Палестина відкликала свого офіційного представника з США для консультацій, через кілька тижнів після того, як американський президент Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю.

6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю та розпорядився перенести американське посольство.

Пізніше в Білому домі запропонували руху ХАМАС перенести столицю Палестини в місто Абу-Діс, яке є передмістям Єрусалиму.

У відповідь країни Організації Ісламського співробітництва заявили про визнання Палестинської держави зі столицею в Східному Єрусалимі.

Статус Єрусалима є одним із найгостріших питань в арабо-ізраїльських відносинах. Палестинська влада має намір зробити Східний Єрусалим столицею своєї майбутньої держави.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО