Хабар детективу НАБУ: з'ясувалося прізвище депутата

Детективу Національного антикорупційного бюро запропонував неправомірну вигоду депутат Одеської обласної ради фракції «Блоку Петра Порошенка» Олег Бабенко, який раніше керував заводом «Краян».

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіло поінформоване джерело.

За інформацією співрозмовника, депутат втік від спецпризначенців НАБУ, коли ті намагалися його затримати за місцем перебування в Києві.

В Генеральній прокуратурі підтвердили факт втечі.

Як відомо, в 2006 році депутат Одеської облради Бабенко був керівником заводу важкого кранобудування «Краян», будівля якого і було куплено Одеською мерією за 185 мільйонів гривень, в той час як спочатку приміщення продали на аукціоні за 3,8 млн грн.

Раніше повідомлялося, що депутат Одеської облради запропонував хабар працівнику НАБУ в 500 тисяч доларів за зняття арешту з рахунку ТОВ «Девелопмент Еліт», на якому знаходяться 185 млн грн, заплачені мерією Одеси за будівлю «Краян». Рахунок був заарештований НАБУ в рамках кримінального провадження.

Нагадаємо, ГПУ і НАБУ розшукують депутата Одеської облради, який запропонував хабар детективу Бюро.

Також НАБУ і ГПУ викрили одеського бізнесмена Вадима Альперіна, який запропонував хабар працівнику НАБУ. Пізніше журналіст «Слова і Діла» дізнався, за закриття якої справи працівникові НАБУ пропонували 800 тисяч доларів хабара.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО