У «Нафтогазі» з'явилися проблеми з продажем нафти «Укрнафти»

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», що володіє 50%+1 акцією ПАТ «Укрнафта», констатує напругу в сфері реалізації видобутої ним сировини.

Про це йдеться в листі голови правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва на адресу Кабінету міністрів України, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

«Через недосконалий механізм визначення стартових цін, обмеженість попиту на нафту внутрішнього видобутку, і відсутність покупців на біржових аукціонах, станом на 18 грудня не відбулося 11 біржових аукціонів. «Укрнафта» неодноразово зверталася до «Нафтогазу» за придбанням нереалізованих обсягів нафти, але це можливо тільки після внесення відповідних змін до фінплану НАК», – йдеться в листі.

Там же вказується, що «для врегулювання ситуації з реалізацією нафти» «Нафтогаз» пропонував змінити механізм ціноутворення на аукціонах, але ця ініціатива не отримала підтримки.

«На сьогодні ситуація з реалізацією нафти залишається напруженою. На аукціоні з продажу нафти від 14 грудня, який був визнаний таким, що не відбувся, не реалізовано 334 тисяч тонн нафти на суму 5 мільярдів гривень і 2 тисяч тонн газового конденсату на суму 30 мільйонів гривень», – йдеться в листі.

Нагадаємо, «Укрнафта» скоротила персонал через непродовження ліцензій.

Раніше в «Укрнафті» розповіли про обшуки НАБУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО