Спецконфіскація «грошей Януковича»: НАБУ отримало доступ до документів Ощадбанку

Детективи НАБУ отримали доступ до документів Ощадбанку у справі про конфіскацію 1,5 мільярда доларів у екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Ухвали про доступ були направлені до Ощадбанку, повідомило «Слову і Ділу» поінформоване джерело.

Водночас, за інформацією українських ЗМІ, до Ощадбанку надійшли кілька рішень Солом'янського райсуду Києва про виїмку за клопотанням слідчих детективів НАБУ документів щодо офшорних компаній. За словами співрозмовника, з постанов Солом'янського суду зрозуміло, що порушена не одна, а принаймні три справи щодо посадових осіб за статтею про розтрату.

Як повідомлялося, наприкінці квітня суд конфіскував гроші оточення Януковича на суму 1,5 млрд дол. Своєю чергою адвокати заперечують причетність Януковича до конфіскованих грошей. За їхніми словами, на його рахунку в Ощадбанку лише 28 млн грн.

Раніше повідомлялося, що НАБУ перевіряє голову Держфінмоніторингу у справі про конфіскацію «грошей Януковича» щодо засекреченого рішення суду.

Згідно з офіційною заявою НАБУ, детективи відомства не проводили в будівлі Державної служби фінансового моніторингу жодних слідчих дій.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО